Naprapat Solna - Napractiva Rehab Solna -Bästa naprapat i Solna

Terapeutisk stretching Solna

Öka din rörlighet, bli smidig & smärtfri.

Terapeutisk stretching Solna

Behandlingar, Tjänster
Google Recensioner
4.9
203 recensioner
×
js_loader

Öka din rörlighet, bli smidig & smärtfri – med Napractiva Rehabs terapeutiska stretching i Solna med omnejd! En normal ledrörlighet är avgörande för att vara smärtfri, men framför allt efter en skada eller längre tids inaktivitet, då den normala ledrörligheten minskar. Vår terapeutiska stretching i Solna med omnejd är en behandling som innebär att du som är stel pga. dina korta muskler och har en begränsad ledrörlighet får hjälp av Napractiva Rehabs naprapat i Solna – bästa naprapat i Solna

Du kan enkelt boka bästa terapeutiska stretching i Solna med omnejd genom att klicka på knappen ’Boka tid’ strax nedan eller till höger. Napractiva Rehabs kunniga & proffsiga naprapater tillhandahåller kompletta, holistiska & trygga naprapatbehandlingar i Solna och även bästa massage, akupunktur, idrottsmassage, terapeutisk stretching, KBT & friskvård för företag i hela Solna med omnejd – inklusive, men inte begränsat till: Stockholm, Sollentuna, Täby, Danderyd, Solna, Sundbyberg & Upplands Väsby. Varmt välkommen!

BOKA TID
Terapeutisk stretching på din ort

Napractiva Rehab erbjuder effektiv, terapeutisk stretching i Stockholm, Sollentuna, Täby, Danderyd, Solna, Sundbyberg & Upplands Väsby. Klicka bara nedan för att komma till Napractiva på din ort!

Boka effektiv terapeutisk stretching i Stockholm

Boka effektiv terapeutisk stretching i Sollentuna

Boka effektiv terapeutisk stretching i Täby

Boka effektiv terapeutisk stretching i Danderyd

Boka effektiv terapeutisk stretching i Solna

Boka effektiv terapeutisk stretching i Sundbyberg

Boka effektiv terapeutisk stretching i Upplands Väsby

Terapeutisk stretching Solna: Syfte

Syftet med vår terapeutiska stretching i Solna med omnejd är smärtlindring, att mjuka upp spända muskler för ökad ledrörlighet, samt för att öka balansen mellan olika muskelgrupper och rörelsekedjor. Napractiva Rehabs terapeutiska stretching i Solna är en kombination av vår sköna massage & vår djupgående idrotsmassage, samt specifika stretchingmoment som hjälper till att förebygga skador och öka rörligheten. Detta är av största betydelse för att muskeln ska kunna behålla sin elasticitet, funktion och styrka samt möjliggöra ett intensivare arbete eller träning. Vanliga exempel på besvär pga. otillräcklig ledrörlighet eller balans mellan samverkande muskelgrupper är: stelhet / värk i nacke och skuldra, spänningshuvudvärk, ländryggsbesvär, falsk ischias, löparknä och tennisarmbåge.

Terapeutisk stretching Solna: Alla fördelar

Terapeutisk stretching är en form av träning som syftar till att öka rörligheten i både muskler och leder. Detta kan leda till en mängd positiva effekter, inklusive ökad flexibilitet, bättre blodcirkulation, minskad risk för skador, lindring av muskelspänningar och minskad smärta i kroppen.

Användning av terapeutisk stretching i din träningsrutin har många fördelar, inklusive minskad risk för skador genom att öka rörligheten och flexibiliteten i kroppen. Det kan också förbättra din prestation i olika idrotter genom att öka rörligheten i specifika muskelgrupper, samt öka blodcirkulationen och minska spänningar i musklerna. Detta kan minska smärta och göra att du känner dig mer avslappnad och bekväm i kroppen.

Terapeutisk stretching kan också förbättra din hållning och lindra smärta i ryggen och nacken. Om du sitter framför en dator under stora delar av dagen kan detta leda till dålig hållning och ryggproblem. Genom att rikta stretchingövningarna mot områden som är mest påverkade av stillasittande kan terapeutisk stretching hjälpa till att korrigera hållningen och minska ryggsmärta.

Forskning har visat att terapeutisk stretching också kan förbättra sömnen genom att minska stress och öka avslappningen i kroppen. Detta kan göra det lättare att somna på kvällen och sova djupare under natten.

Terapeutisk stretching kan hjälpa personer med olika former av muskuloskeletala problem genom att lindra smärta och öka rörligheten. Till exempel kan stretching hjälpa till att lindra smärta i rygg och nacke, vanliga orsaker till funktionsnedsättning. Det kan också hjälpa till att lindra smärta orsakad av tennis- och golfarmbåge, plantar fasciit och ischias.

Terapeutisk stretching minskar stress och förbättrar avslappning, vilket kan hjälpa personer som lider av stress och spänningar som kan orsaka muskelspänningar och smärta. Genom att sträcka och slappna av musklerna kan terapeutisk stretching minska stress och främja avslappning.

Äldre vuxna kan dra nytta av terapeutisk stretching genom att förbättra rörligheten och funktionen i muskuloskeletala systemet. Åldrandet kan leda till minskad rörlighet och förlust av muskelstyrka, vilket kan leda till funktionsnedsättning. Genom att förbättra flexibiliteten och rörligheten i musklerna kan terapeutisk stretching hjälpa äldre vuxna att förbli aktiva och självständiga längre.

Terapeutisk stretching kan också vara en effektiv kompletterande behandling för personer som lider av ångest, depression eller andra mentala hälsoproblem. Forskning har visat att stretchingövningar kan hjälpa till att minska stresshormoner och öka nivån av endorfiner, vilket kan förbättra humöret och främja en känsla av välbefinnande.

Terapeutisk stretching är också ett utmärkt komplement till andra terapiformer som akupunktur, kiropraktik, massage och fysioterapi. Genom att använda terapeutisk stretching i kombination med andra behandlingsmetoder kan du uppnå bättre resultat och förbättra din hälsa och välbefinnande på många olika sätt.

Om du letar efter terapeutisk stretching i Solna, är Napractiva Rehab en av de bästa klinikerna i området. Våra erfarna terapeuter och tränare kan hjälpa dig att hitta de bästa övningarna för att förbättra din flexibilitet, öka rörligheten och minska smärta. Vi är specialiserade på att arbeta med patienter som lider av en rad olika problem, inklusive ryggsmärta, nacksmärta, tennisarmbåge, golfarmbåge, plantar fasciit och ischias.

Vid Napractiva Rehab fokuserar vi på att skapa en individuell plan för varje patient. Genom att arbeta tillsammans med våra terapeuter och tränare kan du hitta den bästa planen för dina specifika behov och mål. Vi tror på att arbeta med våra patienter för att uppnå de bästa resultaten och hjälpa dem att förbättra sin hälsa och välbefinnande på ett hållbart sätt.

Terapeutisk stretching kan vara en viktig del av din hälsorutin, oavsett om du tränar regelbundet eller inte. Genom att öka din rörlighet och flexibilitet kan du minska risken för skador och förbättra din prestation i olika idrotter och aktiviteter. Terapeutisk stretching kan också hjälpa till att lindra smärta, förbättra hållningen och minska stress, vilket kan bidra till att förbättra din livskvalitet på många olika sätt.

Så om du är intresserad av terapeutisk stretching i Solna, kontakta Napractiva Rehab idag för att boka en tid med en av våra erfarna terapeuter eller tränare. Vi ser fram emot att hjälpa dig att förbättra din hälsa och välbefinnande på ett hållbart sätt!

Terapeutisk stretching Solna: Varför & hur?

Napractiva Rehabs terapeutiska stretching i Solna med omnejd har flera fördelar och kan utföras på två sätt: passivt / statiskt eller aktivt / dynamiskt. Syftet med terapeutisk stretching är att förbättra muskel- och ledfunktion, förhindra att du förlorar den, förbereda eller förvärma musklerna innan en dynamisk aktivitet, förbättra ledrörelserna och naturligtvis minska risken för skada. När du tränar, sitter ofta eller under lång tid, samt när kroppen belastas regelbundet – tenderar musklerna att förkortas och då begränsas rörelserna. Terapeutisk stretching bör de regelbundet göras i förebyggande syfte.

Terapeutisk stretching som du får hos oss är svår att klara själv och göra rätt, utan kompetent hjälp och noga vägledning. Napractiva Rehabs terapeutiska stretching i Solna är den absolut effektivaste tekniken vi rekommenderar å det varmaste för ett mycket bättre rörlighet, på korttid. Tekniken vi använder oss av påverkar alla muskelgrupper som arbetar tillsammans på olika rörelseplaner, till skillnad från enkel töjning som tillämpas på enbart en eller få specifika muskler.

Musklerna är organiserade i muskelkedjor. En muskel eller muskelgrupp bildar ett nätverk som – i ett nedsatt funktionellt läge – kommer att tvinga andra muskler eller muskelgrupper att kompensera för att kunna bibehålla kroppens balans. Terapeutisk stretching korrigerar och eliminerar detta.

Genom att stretcha flera muskelkedjor samtidigt förbättrar vi flexibiliteten, koordinationen och styrkan som krävs för att höja kroppskontrollen. Det är en teknik där naprapaten drar full nytta av information från de mekaniska, termiska, tryck- och kemiska receptorerna som finns i din muskulatur och på olika plan. Naprapaten använder sedan sina fysiologiska och anatomiska kunskaper för att hjälpa dig på bästa sätt.

Andningen i synnerhet är motorn bakom terapeutisk stretching. Ett korrekt andningsarbete under varje stretchposition gör att syrenivåerna hålls konstanta och musklerna kan då förlängas, utan att motverka varandra. Allt detta hjälper vår terapeutiska stretching i Solna med omnejd på ett effektivt sätt till med – steg för steg och i den takt som är optimal just för dig.

Terapeutisk stretching Solna: Statisk eller dynamisk stretching

Passiv / statisk terapeutisk stretching innebär att man intar en position där en eller flera muskler sträcks och sedan håller man denna position. Oftast passar den här typen av terapeutisk stretching bäst efter ett träningspass.

Aktiv / dynamisk terapeutisk stretching passar bättre när du värmer upp innan träning och framför allt om du ska ägna dig åt högintensiva intervaller. Den innebär att du rör dig in och ut ur ett stramt läge. Ett annat namn för detta är rörlighetsträning. Aktiv / dynamisk terapeutisk stretching hjälper kroppen att förbereda sig för aktivitet.

För bästa resultat bör man göra sina stretchövningar regelbundet eller varje dag, annars finns risk att effekten upphör. Det är också vanligt att tro att stretching minskar träningsvärk, men forskningen bekräftar att detta inte stämmer. Däremot kan det vara skönt att stretcha efter träningen för att varva ned och lättare återhämta sig inför nästa träningspass.

Terapeutisk stretching Solna: Träning & rehab

Kroppen är byggd för att belastas och röra på sig. Den har en enastående förmåga att anpassa sig till fysiska belastningar av olika slag, men framförallt sin egen kroppsvikt. Högintensiv intervallträning (HIT) har vuxit fram som en ny träningsform för att förbättra kondition och styrka, men också som ett alternativ för att förbättra hälsa. Såväl vetenskapliga studier som vår långa erfarenhet visar att vi når bäst resultat om vi först bygger upp en stark grund bestående av uthållighet, funktionell styrka, samt ledrörlighet – innan vi ger oss i kast med intensiv träning eller snabba intervaller.

Högintensiv intervallträning förbättrar annars konditionen och minskar risken för kroniska sjukdomar lika bra eller bättre än tidsödande uthållighetsträning. När vi tränar svarar kroppen med en kapacitetsökning, varje gång den utsätts för en träningsstimulering. För att detta ska ske optimalt behöver träningen kontinuerligt anpassas, annars sker det motsatta – kroppen anpassar sig till en viss nivå och ytterligare utveckling uteblir. Effektiv och specifik träning är i högsta grad en dynamisk process, där träningsinnehållet hela tiden justeras och anpassas på regelbunden basis.

Napractiva Rehab

Taggar

Terapeutisk stretching Solna

Boka tid