Naprapat Solna - Napractiva Rehab Solna -Bästa naprapat i Solna

Naprapatbehandling Solna

Gå inte runt med ont! God hälsa lönar sig.

Naprapatbehandling Solna

Behandlingar, Tjänster
Google Recensioner
4.9
203 recensioner
×
js_loader

Hjärtligt välkommen till oss på Napractiva Rehab Solna och bästa naprapatbehandling i Solna med omkringliggande trakter! God hälsa är viktigt – egentligen viktigast. Oavsett om du lider av långvarig smärta, har fått ett ryggskott eller dras med migrän, kan vår naprapatbehandling hjälpa dig. Hos oss på å Napractiva Rehab träffar du erfarna och kunniga naprapater i Solna med omnejd. Vi erbjuder unikt effektiva naprapatbehandlingar som lindrar smärta och kan även användas i förebyggande åtgärder. Naprapatbehandlingen kompletteras ofta med råd om ergonomi och egenträning.

Det är enkelt att boka en av våra naprapater i Solna med omnejd genom att trycka på knappen ”Boka tid” nedan eller till höger. Våra kunniga och proffsiga naprapater erbjuder holistiska, trygga och kompletta naprapatbehandlingar i Solna med omnejd, inklusive även massage, akupunktur, idrottsmassage, terapeutisk stretching, KBT och friskvård för företag i hela Solna med omnejd, inklusive men inte begränsat till: Stockholm, Sollentuna, Täby, Danderyd, Solna, Sundbyberg och Upplands Väsby. Välkommen!

BOKA TID
Naprapatbehandling på din ort

Napractiva Rehab erbjuder bästa, topprecenserade naprapatbehandling i Stockholm, Sollentuna, Täby, Danderyd, Solna, Sundbyberg & Upplands Väsby. Klicka bara nedan för att komma till Napractiva på din ort!

Boka bästa naprapatbehandling i Stockholm

Boka bästa naprapatbehandling i Sollentuna

Boka bästa naprapatbehandling i Täby

Boka bästa naprapatbehandling i Danderyd

Boka bästa naprapatbehandling i Solna

Boka bästa naprapatbehandling i Sundbyberg

Boka bästa naprapatbehandling i Upplands Väsby

Naprapatbehandling Solna: Boka en tid - det är aldrig för sent att komma till oss!

På Napractiva Rehab Solna erbjuder vi naprapatbehandling för en mängd olika åkommor, såsom ryggskott, nackspärr, migrän, spänningshuvudvärk, idrottsskador, ischias, muskelspänningar, musarm, tennisarmbåge, löparknä, hälsporre och mycket annat. Vår naprapatbehandling använder manuella tekniker för att minska smärta och återställa rörlighet i kroppen. Våra legitimerade naprapater har omfattande erfarenhet av att behandla muskel- och ledproblem, och vi skräddarsyr behandlingsplaner efter varje patients individuella behov.

En av de främsta fördelarna med naprapatbehandling är att det är en naturlig behandlingsform som inte kräver mediciner eller kirurgiska ingrepp. Genom att behandla orsaken till problemet, snarare än bara symtomen, kan en naprapat hjälpa dig att återfå rörlighet och minska smärta. Detta gör naprapati till en långsiktig lösning, snarare än bara en temporär lindring av smärta.

En annan fördel med naprapatbehandling är att det kan hjälpa till att förebygga framtida skador och smärta. Genom att förbättra rörlighet och kroppshållning kan en naprapat hjälpa dig att undvika skador och smärta som kan uppstå genom dålig kroppshållning och rörelsemönster. Idrottare och andra personer som är fysiskt aktiva kan särskilt ha nytta av naprapatbehandling för att förbättra sin prestation och minska risken för skador.

Naprapatbehandling kan hjälpa till att lindra en mängd olika smärtor och problem, inklusive ryggsmärta, nacksmärta, huvudvärk, ischias, muskel- och ledproblem samt skador från olyckor eller idrott. Genom att använda en kombination av tekniker, såsom massage, stretching, manipulation och träning, kan en naprapat hjälpa dig att återfå rörlighet och minska smärta.

Vi på Napractiva Rehab Solna anpassar våra behandlingsplaner efter varje persons unika situation och behov. Vi fokuserar på att behandla orsaken till problemet, snarare än bara symtomen, för att uppnå långsiktiga resultat. Vi rekommenderar regelbundna behandlingar för att uppnå de bästa resultaten.

Naprapatbehandling är en naturlig, icke-invasiv och skräddarsydd behandlingsform som kan hjälpa till att lindra smärta, förbättra rörlighet och förebygga skador. Vi på Napractiva Rehab Solna har legitimerade och erfarna naprapater som kan hjälpa dig att uppnå dina hälsomål.

Var noga med att välja en kvalificerad naprapat som kan skapa en skräddarsydd behandlingsplan som passar dina individuella behov. Det är också viktigt att ha realistiska förväntningar på behandlingen och vara beredd på att arbeta tillsammans med din naprapat för att uppnå de bästa resultaten. Naprapatbehandling är en process som kräver tålamod och engagemang, men kan leda till betydande förbättringar i din hälsa och livskvalitet.

När du söker naprapatbehandling är det viktigt att förstå att det inte är en mirakelkur för alla typer av problem. Vissa problem kan kräva andra typer av behandlingar, och en kvalificerad naprapat kommer att vara ärlig med dig om vilka behandlingsalternativ som är bäst för ditt specifika problem. Men för många personer kan naprapatbehandling vara en effektiv och säker behandlingsform som kan lindra smärta, förbättra rörlighet och förebygga skador.

Naprapati är också en behandlingsform som är lämplig för personer i alla åldrar och livsstilar. Oavsett om du är en idrottare som vill förbättra din prestation, en kontorsarbetare med ryggont, eller en pensionär med rörelseproblem, kan en naprapat hjälpa dig att må bättre. Det finns inga krav på träningsnivå eller ålder för att dra nytta av naprapatbehandling.

En annan viktig sak att tänka på när du väljer en naprapat är deras utbildning och erfarenhet. En legitimerad naprapat har genomgått en femårig utbildning vid Naprapathögskolan och är välutbildad inom anatomi, fysiologi och rörelselära. Det är också en bra idé att söka efter en naprapat som har erfarenhet av att behandla ditt specifika problem eller en som kommer rekommenderad av någon du litar på.

När du har hittat en kvalificerad naprapat och bokat din första behandling är det viktigt att förbereda dig mentalt och fysiskt för behandlingen. Naprapatbehandling kan innebära att du behöver ta av dig kläderna och bli berörd på utsatta områden, så det är viktigt att du känner dig bekväm med din naprapat och behandlingen innan du börjar.

Under behandlingen kommer din naprapat att använda olika tekniker som massage, stretching, manipulation och träning för att återställa rörlighet och lindra smärta. Det är viktigt att du kommunicerar öppet med din naprapat under behandlingen och informerar dem om eventuella smärtor eller obehag du upplever. Din naprapat kan också ge dig övningar eller råd om hur du kan ta hand om din kropp efter behandlingen.

Efter behandlingen kan du uppleva en viss trötthet eller ömhet i musklerna, men det är vanligtvis en kortvarig effekt som försvinner inom några timmar. Ibland kan man också känna sig lite öm dagen efter behandlingen, men det är en normal reaktion som inte ska vara oroande.

När du har genomfört en behandling hos en naprapat är det viktigt att du tar hand om dig själv genom att träna regelbundet och hålla en sund kosthållning. Naprapatbehandling kan hjälpa till att lindra smärta och återställa rörlighet, men det är också viktigt att ta hand om din kropp på lång sikt för att förhindra återkommande problem.

Att upprätthålla en hälsosam livsstil kan också hjälpa till att förbättra ditt mentala välbefinnande. Att känna sig frisk och smärtfri kan ha en positiv inverkan på ditt humör och självkänsla. Genom att arbeta med en naprapat och ta hand om din kropp på bästa sätt kan du uppnå en bättre hälsa och livskvalitet.

När du väljer en naprapat är det viktigt att du väljer en som du känner dig bekväm med och som är legitimerad och erfaren. Att ha en bra relation med din naprapat kan hjälpa till att skapa en trygg och bekväm miljö för behandling. Du bör också se till att naprapaten du väljer har erfarenhet av att behandla dina specifika problem för att få de bästa resultaten.

När du har hittat en naprapat som passar dina behov är det viktigt att du bokar regelbundna behandlingar för att uppnå de bästa resultaten. Våra naprapater i Solna med omnejd rekommenderar att du bokar in en behandling en gång i veckan eller varannan vecka, men mycket kan åstadkommas även om du inte gör det.

Sammanfattningsvis kan naprapati vara en effektiv behandlingsform för att lindra smärta, återställa rörlighet och förhindra skador. Genom att arbeta med en erfaren naprapat och ta hand om din kropp på lång sikt kan du uppnå långsiktiga resultat och förbättra din hälsa och livskvalitet. Tveka inte att kontakta oss på Napractiva Rehab i Solna om du har frågor eller vill boka en tid för naprapatbehandling!

Naprapatbehandling Solna: Mer om vår naprapatbehandling

Ryggraden är central för rörelseapparaten och nervsystemet som sträcker sig från den. Over tid kan de olika delarna i ryggraden förlora sin plasticitet och flexibilitet, vilket kan leda till störningar i nervsystemet. I sådana fall är det bäst att besöka en duktig naprapat.

Naprapatbehandlingen är vanligtvis säker och orsakar sällan biverkningar. Vissa patienter kan uppleva mild huvudvärk, trötthet eller smärta i behandlade områden under de första 24 timmarna. Allvarliga komplikationer är mycket sällsynta, speciellt när behandlingen utförs av en erfaren och legitimerad naprapat.

Hos Napractiva Rehab är behandlingen av ländryggssmärta och nackbesvär den mest efterfrågade. Orsaken till besvären är ofta okänd, men smärta och besvär kan uttrycka sig på olika sätt. Ländryggssmärta och nackbesvär är vanligt förekommande, men går ofta över av sig själv inom en vecka. För att undvika återkommande besvär är det viktigt att behandla och rehabilitera hos en legitimerad naprapat. Hos Napractiva Rehab hittar du de bästa legitimerade naprapaterna i Solna och omgivningar, med målsättningen att hjälpa patienterna återgå till sin normala aktivitetsnivå så fort som möjligt.

Naprapatbehandling Solna: Medicinska kontraindikationer för naprapatbehandling

Det är mycket viktigt att rådgöra med din läkare innan du kommer till oss om du ingår i någon av dessa riskgrupper:

  • Personer med generellt högblodtryck, proppbenägenhet eller som medicineras med blodförtunnande.
  • Personer med svår osteoporos eller som har genomgått en cancerbehandling, eftersom det kan finnas risk för fraktur.
  • Personer som upplever smärtsamma domningar, stickningar eller förlust av styrka i arm eller ben.
Naprapatbehandling Solna: Bästa hjälp för rygg- och nackbesvär

I det kliniska arbetet vi gör när patienterna besöker oss ingår att med hjälp av en pedagogisk förklaring få patienten att ta ansvar för rehabilitering och själv ta hand om kroppen med hjälp av specifik träning som ges av naprapaten. Fokus skall ligga på att träna specifikt och funktionellt för att uppnå god kroppskontroll och balans.

Vår erfarna naprapater i Solna med omnejd vet att behandlingarna som massage och / eller manuell ledbehandling kan ge snabb, temporär smärtlindring (som kan hålla i månader), men att besvären ofta återkommer om funktionaliteten och ledrörligheten inte tränas. Det är därför viktigt för oss att den som kommer till kliniken med återkommande eller långvariga besvär lär sig att till stor del själv regellbundet ta hand om sin kropp med hjälp av specifik träning vi hjälper till med. Det är en återkommande bild hos oss att patienten berättar att det kan upplevas som mycket påfrestande att vakna varje morgon och känna sig stel i kroppen eller att ha ont i hela ryggen, även efter att ha sovit hela natten. Man har ”ont i ryggen”, utan att man funnit någon speciell orsak till ryggsmärtan. Dessutom hittas ingenting till och med via bilddiagnostik som röntgen eller undersökning med magnetkamera (MRT).

Orsaken till smärtan kan vara många och därför är det viktigt att inte låta det bli sämre. En noggrann undersökning hos en läkare eller ortoped är viktigt för att säkerställa att det inte finns patologiska grunder till smärtan, som i sådana fall behöver behandlas med läkemedel eller kirurgiskt ingrepp.  Smärtan kan vara också läges- eller belastningsrelaterad. Att stå länge, att resa sig mycket från sittande till stående eller att sitta länge kan vara problematiskt.  Ibland kan man också uppleva huggsmärtor i ryggen vid snabbare rörelser. Läget kan bli så jobbigt att det kan sätta sig i huvudet på en och även underminera viljan att förändra situationen. Allt detta tar vår kompletta naprapatbehandling i Solentuna med omkringliggande orter itu med!

Naprapatbehandling Solna: Bättre rygg- och ledstabilitet

Stabiliteten är förmågan att begränsa rörelse i en led så att skador eller smärta inte uppstår. En annan definition är att med muskelkraft hålla leden stabilt under de krav en rörelse eller belastning ställer. När kroppen är stabil sker korrekt automatisk aktivering av alla senreflexer kroppen har. Senreflexerna ger information om kroppsställning och kroppsrörelser, nödvändig för att kunna utföra välorganiserade och smidiga rörelser. Detta kallas proprioception och finns i kroppen som muskel- och skelettsinne.

När vi rör på oss finns sträckkänsliga nervfibrer i senorna, som aktiveras under muskelkontraktionen och hämmar muskeln till den berörda senan, så att vi skall kunna hålla balansen. Dessutom hjälper informationen från senorna att beräkna vinkel och rörelse i leden. Men om den här viktiga funktionen är försenad eller skadad, då blir kroppen instabil. Det kan ske i ett ryggsegment eller i en led, där det finns för mycket eller för lite rörlighet.

Det maximala rörelseutslaget i leden kan vara både för stort eller för litet och risker finns för en överdriven ledrörelse, utanför de fysiologiska gränserna. Vår specifika stabiliseringsträning utvecklar din kropps förmåga att kontrollera rörelser som sker mellan lederna i kroppen (ledstabilitet) och kapacitet att kunna kontrollera hela ryggen / bålen vid de belastningar och krafter som planerade eller oplanerade rörelser med armar och ben utgör. Vår naprapatbehandling i Solna hjälper bl a muskelkedjorna samverka mycket bättre under belastning & rörelse, samtidigt som vår erfarna, kompletenta naprapat på bästa sätt behandlar både lokalt och globalt stabiliserande muskler.

Napractiva Rehab

Taggar

Naprapat Solna, Naprapatbehandling Solna

Boka tid