Naprapat Solna - Napractiva Rehab Solna -Bästa naprapat i Solna

Akupunktur Solna

Stå emot och övervinn sjukdomar!

Akupunktur Solna

Akupunktur, Tjänster
Google Recensioner
4.9
195 recensioner
×
js_loader

Boka bästa akupunktur i Solna med omnejd för snabb hjälp med dina hälsoproblem! Akupunkturen utvecklades för tusentals år sedan inom de teoretiska grunderna för traditionell kinesisk medicin och uppdaterades idag tack vare västerländska vetenskapliga framsteg och evidensbaserad medicin. Ordet akupunktur kommer från latinets ”acus”, som betyder nål, och ”punktion”, som betyder punktering. Med akupunktur kan vi förebygga och bota sjukdomar, samt obalanser i kroppen.

Du kan enkelt boka bästa massage i Solna med omnejd genom att klicka på knappen ’Boka tid’ strax nedan eller till höger. Napractiva Rehabs kunniga & proffsiga naprapater tillhandahåller kompletta, holistiska & trygga naprapatbehandlingar i Solna och även bästa massage, akupunktur, idrottsmassage, terapeutisk stretching, KBT & friskvård för företag i hela Solna med omnejd – inklusive, men inte begränsat till: Stockholm, Sollentuna, Täby, Danderyd, Solna, Sundbyberg & Upplands Väsby. Varmt välkommen!

BOKA TID
Akupunktur på din ort

Napractiva Rehab erbjuder bästa, evidensbaserade akupunktur i Stockholm, Sollentuna, Täby, Danderyd, Solna, Sundbyberg & Upplands Väsby. Klicka bara nedan för att komma till Napractiva på din ort!

Boka bästa akupunktur i Stockholm

Boka bästa akupunktur i Sollentuna

Boka bästa akupunktur i Täby

Boka bästa akupunktur i Danderyd

Boka bästa akupunktur i Solna

Boka bästa akupunktur i Sundbyberg

Boka bästa akupunktur i Upplands Väsby

Akupunktur Solna: Terapeutiska effekter

Napractiva Rehabs akupunktur i Solna med omnejd har terapeutiska effekter både lokalt och generellt, vid smärtsamma och icke-smärtsamma patologier. Evidensbaserad medicin säger att de nålstimulerade muskel- och sensoriska nervcellerna skickar ett meddelande till det centrala nervsystemet (hjärnan och ryggmärgen) vilket orsakar frisättning av endorfiner och andra neurotransmittorer (kemiska element i kropp som modifierar nervcellers impulser, Detta hjälper till att blockera ankomsten av smärtmeddelandet till hjärnan och har även andra reglerande effekter. Detta sätt att arbeta ser akupunkturmeridianer som platser för att stimulera nerver, muskler och bindväv. Vissa tror att denna metod stimulerar kroppens naturliga smärtstillande medel. Denna form används främst för att lindra obehag i samband med en mängd olika sjukdomar och tillstånd.

Akupunkturen förklaras också som en teknik för att balansera flödet av energi eller livskraft. Genom att föra in nålar i specifika punkter på dessa meridianer ser man att energiflödet åter balanseras. Det finns hundratals akupunkturpunkter längs kroppens 14 energibärande meridianer. Denna teori säger att akupunktur fungerar genom att sända signaler via de myofasciala kedjorna (meridianerna). Kinesiska läkare från 1500-talet använde termen ”Qi” (uttalas ”chee”) för att beskriva energin som cirkulerar genom meridianerna. Sjukdomar orsakas av en störning av Qi, vilket orsakar en obalans i energin som akupunkturen kan korrigera.

Akupunktur Solna: Så många fördelar!

Akupunktur, en avancerad kinesisk medicinsk behandlingsmetod som har använts i över 2000 år, anses vara effektiv vid smärtlindring och behandling av olika sjukdomar. Genom att placera tunna nålar på specifika punkter på kroppen kan akupunkturbehandling hjälpa till att stimulera nervsystemet och öka blodcirkulationen. Detta kan resultera i lindring av smärta och behandling av olika sjukdomar och tillstånd.

Akupunkturbehandling kan också förbättra hälsan på andra sätt. Det kan hjälpa till att minska stress och ångest, förbättra sömnen och matsmältningen samt öka energin. Akupunkturbehandling bidrar till att balansera energiflödet i kroppen och ökar kroppens självläkningsförmåga, vilket kan ge många hälsofördelar.

Behandling med akupunktur kan användas för att lindra huvudvärk, migrän, PMS, ryggsmärta, artrit och sömnlöshet. Det är ett alternativ för patienter som vill undvika läkemedel eller kirurgi. Det är dock viktigt att notera att akupunkturbehandling bör utföras av en kvalificerad och erfaren akupunktör för att säkerställa säkerhet och effektivitet.

Vid en akupunkturbehandling genomgår patienten en grundlig medicinsk utvärdering för att skapa en behandlingsplan som är specifik för individuella behov. Under själva behandlingen placeras tunna nålar på olika punkter på kroppen och lämnas kvar i kroppen i en viss tid, vanligtvis mellan 20 och 40 minuter. Behandlingen kan vara smärtfri, men vissa patienter kan uppleva en viss stickande eller brännande känsla när nålarna placeras på kroppen.

Akupunkturbehandling kan ge flera fördelar jämfört med traditionella smärtmediciner. Det kan ha färre biverkningar och ge långvarig lindring av smärta. Dessutom kan akupunkturbehandlingar bidra till att minska användningen av smärtmediciner och andra läkemedel.

En annan fördel med akupunktur är att det kan hjälpa till att förbättra sömnen. Det kan bidra till att minska stress och ångest och främja avslappning. Akupunktur kan också hjälpa till att förbättra matsmältningen genom att lindra matsmältningsproblem, såsom IBS och sura uppstötningar.

Akupunkturbehandlingar kan också hjälpa till att minska stress och ångest genom att balansera energiflödet i kroppen och förbättra humöret. Dessutom kan akupunkturbehandlingar bidra till att förbättra immunförsvaret genom att öka produktionen av vita blodkroppar. Detta kan hjälpa till att bekämpa infektioner och sjukdomar. Genom att förbättra immunförsvaret kan akupunkturbehandlingar bidra till att förbättra hälsan och förebygga sjukdomar.

En annan fördel med akupunktur är att den kan hjälpa till att förbättra rörligheten och lindra ledvärk. Genom att placera nålar på specifika punkter på kroppen kan akupunkturbehandlingar hjälpa till att minska inflammation och förbättra rörligheten i leder. Detta kan vara särskilt fördelaktigt för personer som lider av artrit eller andra ledrelaterade sjukdomar.

Så om du letar efter en säker och effektiv behandlingsmetod som kan hjälpa till att lindra smärta, förbättra hälsan, minska stress och ångest, förbättra immunförsvaret, förbättra matsmältningen, förbättra sömnen, lindra huvudvärk och migrän, och förbättra rörligheten och ledvärken, så är akupunkturbehandlingar ett utmärkt alternativ. Vid Napractiva Rehab Solna erbjuder vi professionell akupunkturbehandling utförd av välrenommerade akupunktörer som kan hjälpa dig att dra full nytta av alla fördelar med denna traditionella kinesiska medicinska behandlingsmetod. Se gärna våra Google Recensioner för att få en bättre uppfattning om vår behandling och ta det första steget mot bättre hälsa idag!

Akupunkturbehandlingar kan också vara ett alternativ för personer som vill minska sin användning av läkemedel. Vissa patienter kan uppleva biverkningar av läkemedel, eller vill undvika biverkningar som kan uppstå vid användning av läkemedel på lång sikt. Akupunkturbehandlingar kan vara ett bra sätt att lindra smärta och andra tillstånd utan att behöva använda läkemedel.

En annan fördel med akupunktur är att det är en icke-invasiv behandlingsmetod. Till skillnad från kirurgiska ingrepp eller vissa medicinska procedurer kräver akupunkturbehandlingar inte några snitt, skär eller bedövning. Istället är det en naturlig och skonsam behandling som kan hjälpa till att förbättra hälsan på ett säkert sätt.

En erfaren akupunktör kan också erbjuda råd om livsstilsförändringar som kan förbättra hälsan. Genom att diskutera kost, motion och andra hälsorelaterade frågor kan akupunktören hjälpa till att skapa en holistisk behandlingsplan som är specifik för dig och dina behov.

Det är viktigt att notera att akupunkturbehandlingar är en komplementär behandlingsmetod. Det betyder att det kan användas tillsammans med andra behandlingsmetoder, men inte ersätta dem. Innan du påbörjar en akupunkturbehandling är det viktigt att diskutera dina behandlingsalternativ med din läkare eller annan vårdpersonal.

När du väljer en akupunktör är det viktigt att välja en som är kvalificerad och erfaren. En erfaren akupunktör kan utveckla en behandlingsplan som är specifik för dig och dina behov, och kan hjälpa dig att dra full nytta av alla fördelar med akupunktur.

Våra välrenommerade akupunktörer på Napractiva Rehab Solna har lång erfarenhet och erbjuder en professionell och säker behandling. Vi arbetar med dig för att utveckla en behandlingsplan som är specifik för dina behov och som hjälper dig att uppnå dina hälsomål.

Slutligen är det viktigt att notera att akupunktur inte är en quick-fix lösning på hälsoproblem. Det kan ta tid och flera behandlingar innan du ser resultat. Men om du är beredd att investera tid och engagemang i din hälsa, kan akupunkturbehandlingar vara en effektiv och naturlig behandlingsmetod som hjälper dig att uppnå en bättre hälsa och livskvalitet.

Akupunktur Solna: Hur fungerar vår akupunktur?

Napractiva Rehabs akupunktur i Solna med omnejd stimulerar kroppens förmåga att stå emot eller övervinna sjukdomar eller tillstånd, genom att korrigera obalanser, samt hjälper även kroppen att producera kemikalier som minskar eller eliminerar smärtsamma förnimmelser. Akupunktur innebär att man för in mycket fina nålar i huden, på strategiska punkter på kroppen för att behandla smärta. Dessa punkter har specifika neuro-anatomiska platser som ger dem specifika neurobiologiska effekter. Idag har vetenskaplig forskning avslöjat de gamla begreppen banor och energimeridianer, vilket ger grunden för akupunkturens fysiologiska mekanismer och möjliggör utvecklingen av en rad åtgärder som förklarar fördelarna som uppnås i klinisk praktik.

Akupunktur Solna: Vår akupunkturbehandling

I den första konsultationen försöker vi fastställa den patologi som patienten presenterar genom ett noggrant anamnesformulär, observation, palpation och utforskning. Det är mycket viktigt att förstå de symtom som patienten presenterar och därför är de mycket viktiga frågor för diagnos och behandling av sjukdomen. När det eller de patologiska mönstren som påverkar patienten har identifierats bestäms den terapeutiska principen, lämpliga punkter och behandlingsmetoden väljs.

Under Napractiva Rehabs akupunktur i Solna med omnejd sätts mycket fina nålar in i specifika punkter på kroppen. Införandet av nålarna orsakar vanligtvis inte mycket obehag eller smärta. Vi på Napractiva Rehab har en unik stil att använda akupunktur. Vi kombinerar aspekter av österländska och västerländska metoder för att avgöra vilken typ av akupunktur som är bäst för dig. Vi undersöker kroppen för att lokalisera reaktiva områden och muskelförträngningar. Punkter väljs ut och stimuleras för att behandla symtomatiska områden baserat på akupunkturteoretiska relationer mellan meridianer. Vi hittar och avaktiverar även ”triggerpunkter” med hjälp av en avancerad nålteknik. Dessa punkter är extremt vanliga vid smärttillstånd och kan orsaka smärta och andra symtom på dysfunktion i nästan allas liv, vid ett eller annat tillfälle.

Besöket tar cirka 40 minuter och en gemensam behandlingsplan för ett enstaka problem skulle bestå av en eller två behandlingar per vecka. Antalet akupunkturbehandlingar beror på tillståndet som behandlas och dess svårighetsgrad. I allmänhet är det vanligt att man får sex till åtta akupunkturbehandlingar.

Akupunktur Solna: Under akupunkturbehandlingen

Akupunkturpunkterna finns på alla delar av kroppen. Ibland är de lämpliga punkterna mycket långt från smärtområdet.

Under vår akupunktur i Solna sätts akupunkturnålarna in på olika djup, på strategiska punkter i kroppen. Nålarna är väldigt fina, så patienten känner ingenting när de går in. Vid en typisk behandling används mellan 5 och 15 nålar. Akupunktören kan försiktigt flytta eller rotera nålarna efter att ha placerat dem, eller applicera värme eller milda elektriska impulser på dem. I de flesta fall sitter nålarna på plats i 20 till 40 minuter medan du ligger och slappnar av.

Efter akupunkturbehandlingen känner vissa sig avslappnade och andra känner sig energiska, men alla svarar inte på denna behandling. Om dina symtom inte börjar förbättras inom några veckor kanske akupunktur inte är rätt för dig just då. Det finns dock flera studier som tyder på att det finns bevis för att akupunktur är optimalt för personer som förväntar sig ett positivt resultat. Akupunktur har få biverkningar och därför är det värt ett försök om du har svårt att hantera smärta med mer konventionella metoder.

Akupunktur Solna: Vilka tillstånd behandlas med akupunktur?

Även om akupunktur inte är en ”bota allt” behandling, är den mycket effektiv vid behandling av många sjukdomar och tillstånd. Akupunktur är mest effektiv vid behandling av kronisk smärta, såsom huvudvärk, mensvärk och smärta i nedre delen av ryggen, nacken eller musklerna. Det kan också användas för att behandla artrit och repetitiva ansträngningar.

Det finns många studier som visar att akupunktur kan lindra smärta. Dessutom kan behovet av smärtlindrande läkemedel minska med hjälp av akupunkturen.

Akupunktur kan, bland annat, hjälpa vid följande besvär:

 • spänningshuvudvärk
 • ont i ländryggen
 • smärta vid förlossning
 • ledbesvär
 • inflammatoriska sjukdomar
 • smärtlindring efter en operation

Akupunktur kan också förbättra immunförsvarets funktion (kroppens försvarssystem mot sjukdomar). En av fördelarna med akupunktur är att förekomsten av biverkningar är betydligt lägre än för många läkemedel och mediciner eller accepterade medicinska procedurer för samma tillstånd.

Akupunktur har också en mycket lugnande effekt. Du kan känna dig för avslappnad efter en behandling och det är viktigt att inte överanstränga dig. Antalet akupunkturbehandlingar beror på varje persons tillstånd och hur de svarar på akupunktur. En akupunktursession tar vanligtvis inte bort smärtan. En eller två sessioner varje vecka i fem till sex veckor är det normala behandlingsförloppet.

Akupunktur Solna: Vilken smärta kan behandlas med akupunktur?

Idag är vår akupunktur i Solna med omnejd en mycket användbar kompletterande behandling för många hälsoproblem. I akuta fall ger vår akupunkturbehandling snabb effekt, men de sjukdomar som vi vanligtvis behandlar är kroniska.

Akupunktur har visat sig vara mycket effektivt för behandling av smärta i olika aspekter enligt Världshälsoorganisationen och detta har också publicerats i vetenskapliga tidskrifter. Denna grupp av smärtor leds av huvudvärk och migrän. Studier visar att den verkar positivt även vid led- och muskelvärk. Ryggsmärtor är ett mycket viktigt kapitel, samt också cervikal och ländryggsmärta, axelvärk, armbågssmärta och tennisarmbåge. Ett annat viktigt avsnitt skulle vara neuralgisk smärta och postoperativ smärta. Akupunktur är också mycket effektivt vid förlossningssmärta och slutligen belyses akupunkturens roll vid behandling av cancersmärta, då den behandlar biverkningar av strålbehandling och kemoterapi hos patienter.

Forskningsarbete pågår för närvarande om akupunkturs biologiska verkningsmekanismer i människokroppen: smärtstillande, antiinflammatoriska och antidepressiva. Utöver studier av dess effekt och effektivitet vid ett flertal sjukdomar och hälsoproblem är syftet framför allt att uppnå dess integrering i konventionell medicin.

När är akupunktur olämplig? Exempelvis: 

 • Om du har en ökad blödningsrisk eller tar blodförtunnande läkemedel
 • Om du har lymfödem
 • Gravida i vecka 0–13
 • Patienter med pacemaker
 • Patienter med tatuering eller en infektion där nålarna ska sättas
 • Om du är allergisk mot nickel eller krom
 • Om du har stor rädsla för nålar

Annars är det mycket möjligt att vår akupunktur i Solna med omnejd kan snabbt hjälpa dig med just dina problem!

Varmt välkommen!

Napractiva Rehab

Taggar

Akupunktur Solna

Boka tid